Bugünkü yazım

9 Ekim 2014 Perşembe

Özgüven ve Özgüveninizi Desteklemek

Bir zamanlar küçük bir çocuktunuz. Bu çocuk yavaş yavaş büyüme başladı ve bu büyüme esnasında sadece kendi ihtiyaçlarının farkındaydı. Eğer bu gereksinimler karşılanmışsa, birisi sizi beslemişse, güvenli ve rahat olmanızı sağlamışsa her şey yolunda olmuştur.
Kısa süre içerisinde beğenme ve sevme duygularının yetenek, performans, görünüm, kişilik ve rahatlık ile bağını öğrenmiş olursunuz. Hatta aileleriniz bu kuralları sizden beklentileri ile desteklemektedirler.
Güvensizligin başladığı dönem ''ergenlik dönemi''
Ergenlik döneminde güvensizlik durumları ortaya çıkmaya başlar. Ancak yol boyunca özgüveniniz için yeteri kadar başarı, yeteri kadar sevgi, yeteri kadar cesaret sahibiyseniz bir tutunma noktasına sahip olursunuz. Nitekim eğer ev yaşamınız işlevsiz, kritik veya bir yönden kötüye kullanımlar söz konusuysa bir bebek gibi filizlenen özgüveniniz özellikle ergenlik döneminizin en zor günlerinde asla çiçek açmayacaktır.
Özgüvenin başladığı dönem ''yetişkinlik dönemi''
Farklı şehir-Yeni yaşam
Bana göre yetişkinlik dönemi üniversitenin ilk yıllarında yavaş yavaş oluşmaya başlar. Farklı bir şehir,  aileden uzak,kendi ayakları üstünde durabilme, kendi kararlarını kendin verebilme, arkadaş ortamı vesayre birçok örnek verilebilir. Üniversiteden mezun olduktan sonra kişilik ve karekterin oturmuş, yaşamında bundan sonra neler yapacağına karar vermişsindir. Artık özgüven sahibisindir 


0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Toplam Görüntülenme