Bugünkü yazım

11 Eylül 2016 Pazar

KPSS'siz (POMEM) polis memuru alım başvuru şartları neler

Polis alımlarına ilişkin açıklamada bulunan Bakan Soylu, "Önümüzdeki süreçte 20 bin polis alımı gerçekleştirilecek. Bunların 10 bini, 19. dönemde özel harekat branşında eğitilip istihdam edilmek üzere KPSS şartı aranmadan, en az lise mezunu ve askerliğini son 3 yıl içerisinde yapmış adaylardan seçilecek. Diğer 10 bini ise polis memuru olarak eğitilmek ve istihdam edilmek üzere en az üniversite mezunu, 2015 veya 2016 KPSS puanı 60 ve üzeri olan adaylardan seçilecektir. Bu 10 bin kişinin 1000 kişisi kadın aday olarak ayrılmıştır." diye konuştu.

Polis meslek eğitimi için alınacak adaylarda aranacak şartlar
- Lisans mezunu olmak veya denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak
- 31 Aralık 2016 tarihi itibari ile 30 yaşından gün almamış olmak.
- 2015 veya 2016 yıllarında yapılan KPSS lisans P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak.
- Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü eş veya çocukları için KPSS lisans P3 puan türünden en az 48 puan almış olmak.
-Öğrencilerin yemek, barınma ve sağlık giderleri Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından karşılanacak. Eğitim sonunda başarılı olanlar polis memuru olarak göreve başlayacak. Sınava giriş koşulları, sınav takvimi ve diğer hususlar www.pa.edu.tr resmi internet sitesinden ilan edilecek.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Toplam Görüntülenme